ΤΜΗΜΑΤΑ

Τμήμα Μουσικού θεάτρου / Μusical


Τ
α μαθήματα διδάσκονται από προσοντούχους καθηγητές του Ωδείου με τη μόνιμη συνεργασία του διεθνούς φήμης Ιταλού σκηνοθέτη Paolo Baiocco και την ηθοποιό Ερμίνα Κυριαζή.

Μέσα από μια τριπλή καλλιτεχνική εκπαίδευση δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν το ταλέντο τους στο θέατρο το τραγούδι και το χορό με έμφαση πάντα το είδος που τα ίδια επιλέγουν. Με τη παραγωγή μουσικοθεατρικών παραστάσεων (musicals) στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το ταλέντο του στο κοινό και να πάρουν πολύτιμες εμπειρίες.

 

Δασκάλοι: Paolo Baicco, Ερμίνα Κυριαζή

Μουσική Προπαιδεία

xylophoneΗ Μουσική Προπαιδεία εκπαιδεύει τα παιδιά μέσω μουσικής. Δίνει την δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών να έρθουν σε επαφή με τη μουσική και να γνωρίσουν το ρυθμό, τη μελωδία και τα μουσικά όργανα, να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, τις αισθήσεις τους, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθησή τους. Ακόμα βοηθάει το παιδί να αυξήσει την παρατηρητικότητά του, την ικανότητα σύγκρισης και κριτικής, να προσαρμοστεί σε ομάδα και να αναπτύξει αυτοπειθαρχία, δυνατότητα συγκέντρωσης και κοινωνικότητας.

Το παιδί θα κάνει τα πρώτα βήματα της μουσικής παίζοντας.Δάσκαλοι: Ελίνα Σαββίδου

Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής / Λαϊκής / Ψαλτικής

Η παραδοσιακή/λαϊκή μουσική έχει σκοπό να περάσει στο μαθητή όλα τα βιώματα του πλούτου της ελληνικής μουσικής. Σκοπός μας είναι να οργανώσουμε εκπαιδευτικά τη δημοφιλή μας λαϊκή μουσική και να της δώσουμε τη θέση που της ταιριάζει με το συνδυασμό θεωρίας και πράξης (τεχνική, γνώση παρτιτούρας και ρεπερτόριο).

Η βυζαντινή μουσική περικλείει την τεχνοτροπία  του βυζαντίου όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα από τη θρησκευτικότητα αντικατοπτριζόμενη στην μουσική του. Στόχος είναι ο μαθητευόμενος να μελετήσει και να ερμηνεύσει μέλη της εκκλησιαστικής μουσικής παράδοσης της ελληνικής βυζαντινής μουσικής, είτε ως μονωδός, είτε και ως οργανοπαίκτης .Διδάσκονται τα παρακάτω παραδοσιακά όργανα:

 

Clarinet

Violin

Laouto

Santour

ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ BΙΟΛΙ        ΛΑΓΟΥΤΟ ΣΑΝΤΟΥΡΙ

 

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ-ΚΙΘΑΡΑ- ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ-ΤΖΟΥΡΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗ ΛΥΡΑ-ΛΑΓΟΥΤΟ-ΣΑΝΤΟΥΡΙ

Για οσους ενδιαφερονται για μαθηματα στο τριχορδο μπουζουκι, τζουρα και μπαγλαμα, και εχουν αγαπη για το ρεμπετικο και γνησιο λαϊκο τραγουδι,παραδοσιακό και δημοτικό παραδιδονται ιδιαιτερα μαθηματα. . Δρόμοι, ρυθμοί, τραγούδια. Μεθοδικά και αποτελεσματικά! 


Bouzouki

guitar

Baglamas

Tzouras
       ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΛΑϊΚΗ ΚΙΘΑΡΑ  ΜΠΑΓΛΑΜΑ  ΤΖΟΥΡΑΣ

 

Δασκαλοι:  [Ψαλτική: Δημήτρις Κλουβάτος] 

Μοντέρνο / Ελεύθερο

 Στόχος μας να οδηγήσουμε το μαθητή σωστά και ολοκληρωμένα κοντά σε κάθε "μοντέρνο" μουσικό είδος. Η πρόθεση να δημιουργήσουμε μουσικά συγκροτήματα από τους σπουδαστές, ενισχύει αυτή την προσπάθεια.

Διδάσκονται διάφορα είδη όπως Rock, Blues, Metal κ.α. και διάφορους ρυθμους.σε όργανα όπως:

Ηλεκτρικο Μπασσο Electric Guitar Κιθαρα  ΝΤΡΑΜΖ  Saxophone
     ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΠΑΣΟ       ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ                  ΚΙΘΑΡΑ                 ΝΤΡΑΜΣ       JAZZ ΣΑΞΟΦΩΝΟ
 Armonio        mixer        piano        accordion    ELIKONAS

             ΑΡΜΟΝΙΟ

    ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

     ΜΟΝΤΕΡΝΟ / JAZZ ΠΙΑΝΟ

               ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ    

 

ΑΡΜΟΝΙΟ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

        JAZZ ΣΑΞΟΦΩΝΟ

Φωνητική

Φωνητικα Τα μαθήματα φωνητικής μπορούν να ξεκλειδώσουν την δύναμη της ανθρώπινης φωνής  για να μεταφέρει όλο το βάθος  των συναισθημάτων μας.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να αναπτύξουν  ένα όμορφο ήχο, καθαρή άρθρωση και να διαμορφώσουν κλασική τεχνική στο τραγούδι πράγμα που θα προστατέψει τις φωνητικές τους χορδές gay sex από αχρείαστο τέντωμα και κακή χρήση. 

Οι μαθητές μαθαίνουν καλή στάση του σώματος και τεχνικές αναπνοής για καλύτερη διατήρηση  και  ενίσχυση της  φωνής τους. 

Απλές μελωδίες και ασκήσεις  χρησιμοποιούνται για να επεκτείνουν  την έκταση  και ευελιξία της φωνής και να βοηθήσουν τον μαθητή να παίρνει  ακριβές τονικό ύψος στα  διάφορα ρεγκίστρα.

Οι μαθητές μπορούν να εργαστούν σε κλασικό ρεπερτόριο, Musical, τραγούδια Disney, λαϊκά, τζαζ και ποπ. Στο μάθημα δίνεται μεγάλη έμφασή στην καλή προφορά και φωνητική παραγωγή,  στο ρυθμό,  και  στην έκφραση.

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Royal Academy of music,Τrinity college, ή να δίνουν τις ελληνικές εξετάσεις και επιπρόσθετα να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς/ φεστιβάλ μουσικής. Οι μαθητές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες όπως μουσικό θέατρο, χορωδίες και άλλα σύνολα.

 

 Κλασικό Τραγούδι / Μελοδραματική    |  Θεατρικό Τραγούδι – Μιούζικαλ  |  Ελαφρό Έντεχνο   |   Μοντέρνο Τραγούδι  |  Λαϊκό Τραγούδι