Θεατρικό Τραγούδι – Μιούζικαλ

Το θεατρικό τραγουδι είναι ένας τρόπος να πεις μια ιστορία και να εκφράσεις το συναισθηματικό περιεχόμενό της, δηλαδή το χιούμορ, το πάθος, τον έρωτα, το θυμό και όλα τα άλλα συναισθήματα κινητοποιώντας τη μουσική, την εκφραστικότητα, το λόγο και την κίνηση ισότιμα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σύνολο απόδοσης. Παρόλο που το μιούζικαλ καλύπτεται απο άλλες θεατρικές μορφές όπως η όπερα, αυτή του η ιδιαιτερότητα να δίνει την ίδια σοβαρότητα σε όλες τις τέχνες που το απαρτίζουν, δίνει στο είδος έναν άλλο χαρακτήρα, ένα χαρακτήρα που αναγνωρίζεται ως μουσικό θέατρο.

Παραδίδονται μαθήματα απλά και κατανοητά, ακολουθώντας συνδυασμό απ’τις καλύτερες μεθόδους που υπάρχουν σήμερα. Ο μαθητής διδάσκεται πώς να χρησιμοποιεί με ορθό τρόπο τη φωνή και το σώμα του.

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν στο Royal Academy of music, Τrinity college, ελληνικές εξετάσεις  ή διαγωνισμούς/ φεστιβάλ μουσικής. Οι μαθητές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες όπως μουσικό θέατρο, χορωδίες και άλλα σύνολα και προετοιμάζονται για πολλές ακροάσεις για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια.