Κλασικό Πιάνο

Piano

 

 Οι μαθητές που επιλέγουν το πιάνο έρχονται σε επαφή με τις πλουσιότερες και πιο βαθιές μουσικές παραδόσεις του πλανήτη, τη δυτική κλασική μουσική παράδοση. Η αισθητική ισορροπία του Μότσαρτ, η δραματική δύναμη του Μπετόβεν, η λεπτή αλληλεπίδραση των θεμάτων του Μπαχ και οι καλλιτεχνικές συνεισφορές πολλών άλλων συνθετών περιμένουν να ανακαλυφθούν από τους μαθητές του πιάνου. Η πιανιστική μουσική μεγάλων συνθετών έχει τη δύναμη να οδηγήσει στη διάνοια, να προβάλει τα συναισθήματα και να εμπλουτίσει το πνεύμα του  κάθε μαθητή προκαλώντας τον να εξερευνήσει και να ανακαλύψει.

 Το Πιάνο είναι το πιο συνηθισμένο πρώτο όργανο για τους μαθητές. Πολλοί μαθητές ξεκινούν με 2 ή 3 χρόνια διδασκαλίας στο πιάνο πριν από τη μετάβαση σε άλλο όργανο. Το Πιάνο είναι ίσως το καλύτερο μέσο για την εξοικείωση των μαθητών με όλα τα είδη μουσικής .

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν διδασκαλία στην τεχνική του πιάνου και την ουσιαστική ικανότητα της μουσικής ανάγνωσης. Οι μαθητές ξεκινούν με ένα εισαγωγικό πρόγραμμα, στο οποίο μαθαίνουν τα βασικά. Οι σπουδαστές προχωρουν μέσα από το δικό τους ρυθμό κάτω από την καθοδήγηση  του καθηγητή τους για το πώς να μελετήσουν αποτελεσματικά και αποδοτικά.

Εκτός από τις πρακτικές διδασκαλίας οι μαθητές ακολουθούν επίσης ένα πρόγραμμα μουσικής θεωρίας. Τα αρχικά στάδια της θεωρίας  περιλαμβάνουν τους κανόνες της μουσικής σημειογραφίας και τα βασικά στοιχεία του ρυθμού, συγχορδίες και κλίμακες. Καθώς οι μαθητές  προχωρούν σε πιο ψηλές τάξεις της μουσικής μπορούν να μάθουν για τη μορφολογία, προόδους συγχορδιών, αρμονία, μουσική ιστορία και σύνθεση.

 Μετά το εισαγωγικό πρόγραμμα πολλοί μαθητές μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα εξετάσεων και / ή διαγωνισμούς. Οι μαθητές καθοδηγούνται από τον δάσκαλό τους σε όλη την προετοιμασία για τις εξετάσεις ή διαγωνισμούς πιάνου. Θα ενθαρρυνθεί η συμμετοχή στα προγράμματα αυτά, επειδή βοηθούν τους μαθητές να επιτύχουν τις πραγματικές δυνατότητές τους, ενθαρρύνοντάς τα να αναπτύξουν και να διατηρήσουν υψηλά πρότυπα. Η συμμετοχή στα προγράμματα αυτά είναι απολύτως προαιρετική.

  

Δάσκαλοι: Λουκία ΠετρίδηΔημητρα Πισσουρίου Κλουβάτου, Χριστίνα Πισσουρίου Ιωάννου, Ελίνα Σαββίδου, Χρυσούλα Κουγιάλη, Χριστιάνα Μανιώρη